Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - paho

Sidor: [1]
1
Allmänt / Höjd och dykservo utan kraft
« skrivet: 2019-07-15, 17:17:45  »
Jag fick problem på tävlingen i Bränne med mitt höjdroderservo, den gav inte något utslag när jag gav dyk i inverterat läge. Jag var tvungen till att landa och se vad problemet var. Tyvärr hittade jag inte vad det kunde vara så jag avbröt. Efter en hel del felsökningar insåg jag att jag även var tvungen till att lämna in WO för Borlängetävlingen.

Mer felsökning har genomförts och det verkar inte vara servorna som är problemet (4 st Hitech HS 7955 TG), det känns som att servorna inte får tillräckligt med ström? Har en Powerbox (Powerbox Royal RRS) som matar ström från två Jeti Power Ion RB 5200, vet dock inte om den på något sätt inte orkar leverera. När jag håller i höjden finns det ingen kraft alls, både upp och ner. Märker det speciellt när jag drar på och trycker dyk i inverterat läge men även i kraftiga upptag då det blir en fördröjning innan höjden greppar. Är det någon som kan hjälpa mig med fler förslag så jag kan fortsätta min felsökning? Vem kan Powerbox och hur kan man felsöka den?

Saker jag har gjort:
Testat ett av servorna direkt till mottagaren utan att gå igenom Powerboxen (Svårt att avgöra men känns OK då)
Bytt accar till Lipo och andra Jeti Ion (ingen skillnad)
Testat med att ta bort ett servo per höjdroder (ingen märkbar skillnad)
Ändrat utslag (mindre expo osv.)
Flygt på olika sätt...

2
Regler / Nya regler för Bedömning Freestyle 2019
« skrivet: 2018-11-16, 00:37:13  »
Alla ni som ska flyga Freestyle under nästa år, gå in på vår hemsida och läs om de nya reglerna för Freestyle http://mini-iac.se/node/94

MVH
Patric Holmström


3
Utrustning / Spinner
« skrivet: 2018-09-23, 21:34:52  »
Min spinner gick sönder (den också...) under detta år och jag söker nu efter en ny, har funderat på trebladig propp och behöver en ny spinner oavsett.

Vad ska man köpa och vart är det bästa stället att hitta en spinner till ett rimligt pris?

OBS, det är till min Krill 330sc 41% med ZDZ 180. Den förra spinnern var ~14,5 cm "bred" och ~20 cm "lång" (=spetsig kon)

4
Allmänt / Bil att frakta plan med
« skrivet: 2018-08-01, 00:36:08  »
Jag är på gång att byta bil, problemet med att göra det är att man måste ta hänsyn till storleken. Man kan inte få plats med en 3-meterskärra i alla bilar  :o
Någon har säkert provat och kan rekommendera mig vilken bil man ska köpa?

Det är också en kostnad i detta och man vill vara så miljövänlig som man bara kan, har sneglat lite på en Kia Sorento men vet inte om ett plan får plats i den.

5
Köp och Sälj / Kolfiber propp
« skrivet: 2018-05-19, 17:50:13  »
Idag när jag luftade Extran för första gången sen IMAC-finalen gick jag in för landning och tappade helt luften, det resulterade i att min snurra blev lite mindre än 32X2... är det någon som har en kolfibersnurra (Mejzlik eller Muller tvåbladig) liggande som passar bra till en 180 cc ZDZ? Har "nästan"  32X12 idag, har funkat bra men har ni andra förslag så...

Alla förslag är välkomna,

/Patric

6
Allmänt / God Jul 2017
« skrivet: 2017-12-24, 11:11:30  »
God Jul alla IMAC-vänner, hoppas att ni får en bra julhelg. Vi ses 2018.

MVH
Patric Holmström


7
Byggen / Pilot till Extra 330 SC
« skrivet: 2015-12-29, 18:04:46  »
Ja, då har man fått en ny pilot att ta hand om...

Har ni förslag på vilka färger man kan använda så att det blir så realistiskt som möjligt så vore jag tacksam.
Och Ja, jag har fått tag i den från Levenstamska residensen

/Patric

8
Tävlingar och evenemang / Stockholm / Tullinge 2-3 Juni
« skrivet: 2012-05-03, 08:40:01  »
Ja, då springer tiden iväg igen. Snart är det dags för sista anmälningsdagen för cuptävlingen på Tullinge i Stockholm. Alla här i Stockholms Radioflygklubb (och Cumulus...) har legat i hårdträning och ska kunna ge er en bra match när ni kommer hit till oss.

Sista anmälningsdagen är den 6 maj vilket är nu på Söndag. Vi har fortfarande platser kvar...


Vi hälsar er varmt välkomna.

Väl mött här i Stockholm,
IMAC-gänget från SRFK och TFM

/Patric

9
Allmänt / Freestylemusik och manövrar
« skrivet: 2011-08-18, 13:15:09  »
Efter Calles freestyle i Brännebrona blev man ordentligt taggad på att sätta ihop ett eget program, första problemet för mig är att hitta musik och sen sätta ihop olika låtar. Hur gör ni?

Nästa problem är, vilka manövrar ska/måste man ha med? För att få så mycket poäng som möjligt och att det är manövrar som även en Basic-pilot kan klara av måste det vara manövrar som inte är för svåra men att man ändå kan få träna lite...

Jag tror nu inte att jag kommer att hinna med att ställa upp i Kil/Sunne med freestyle men börjar jag nu så kan jag ha ett bra program till nästa år.

/Patric

Sidor: [1]