Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - OlleL

#1
Byggen / Ny säsong, nytt bygge..!
2018-04-24, 21:08:11
Ny säsong, ny modell och nytt märke.

Snart drar tävlingssäsongen igång igen, vilket även innebär att det är hög tid att påbörja ett nytt bygge och en ny byggtråd.
I år kommer jag att flyga en Slick 360, från Skywing. Skywing är ett relativt nytt märke i branschen med många nya roliga och innovativa idéer. ML Hobby är från och med i år återförsäljare för Skywing i Sverige: http://mlhobby.com/flygplan/skywing/balsa-flygplan/

Tanken är att använda denna maskin för både Freestyle och Unlimited. I denna maskin kommer jag använda Savöx SB-2290SG precis som i förra årets tävlingsmaskin.

Setup
Servo: 9st Savöx SB-2290SG
Motor: Eme 120
Dämpare: 2st MTW RE2
Mottagare: FrSky RX8R pro
Propeller: Berno technology 28x10
Strömförsörjning: ?
Batterier: Dualsky RX battery



Den har otroligt fin finish med printat färgschema, med väldigt få skarvar som kan släppa.




Den nya tekniken med kolfiber laminerat på trä är väldigt stark och lätt.



Instrumentpanel och "inredning i canopyn" installerad från fabrik!



Det är helt klart det finaste bygge sätt till finishen och tillbehören. Alla tillbehör verkar ha fin kvalitet, med till exempel roderhorn i kolfiber. Även alla servoförlägningskablar medföljer, precis som tank.



Har till viss del redan påbörjat bygget men kommer inom kort uppdatera med flera bilder!

//Olle
#2
Byggen / Winnermodel MX2 94
2017-04-14, 22:37:04
Hej, efter att förra säsongen i Luleå hos Mlhobby fått testa en Winnermodel MX2 94 blev valet av en av mina nya maskiner för denna säsong inte så svårt.

Denna maskin är tänkt att byggas som en Freestyle/Imac modell. Tanken är att bygga denna maskin identiskt med min andra för att få så jämförbara flygegenskaper som möjligt. Jag kommer i denna maskin köra Savöx-servon, efter att ha flugit Savöx några säsonger med ett mycket gott resultat blev valet inte heller här särskilt svårt, i denna maskin kommer de nya Savöx SB-2290SG servona att testas.

Setup
Servo: 6st Savöx SB-2290SG
Motor: Eme 70
Dämpare: MTW TDH 110
Mottagare: Futaba 7008
Prop: Falcon 24x9
Strömförsörjning: Dualsky VR Pro Duo 15amp
Batterier: Dualsky


Maskinen kom för en vecka sedan och tanken är att dra igång bygget snarast.





Denna maskin har en otroligt fin finish med oracover, fina tillbehör, bra byggd med hög kvalitet. Efter att flugit och testat min andra MX2 kan jag precis som alla andra intyga att denna maskin flyger otroligt fint, i både precisions flygning och Freestyle. Detta är enligt mig en av de absolut bästa allround maskinerna för både Freestyle och Imac.



Skevroder och höjdroder gångjärnen är limmade från fabrik, vilket spara tid. Sidrodret kommer även byggas om till löstagbart för att underlätta transport.



Även lackningen av motorkåpa och hjulkåpor är utförd med högsta kvalitet.




Hög kvalitetstank medföljer.

Med vänliga hälsingar Olle Lövborg
#3
Hej!
Jag har i år bara möjlighet att komma på 3 tävlingar. Jag läste reglerna och i år är det bara 5 tävlingar och då ska bara de 3 bästa räknas eller har jag fel?

//Olle