Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Daniel

#151
Utrustning / Lipo + powerbox
2007-10-07, 23:19:08
Hej
Har just hittat denna sida och det verkar bra!
Jag håller på med en 50cc Extra 300 och är lite nyfiken på att prova en powerbox + lippobatteri.

Jag har tittat på powerboxsystem 1500 mah batteri. Det verkar bra men är ganska dyrt när man behöver 3st ackar. Väldigt fältmässigt då det är väldigt enkel laddning utan balanserare mm. Bara en kabel att sätta dit och laddningen sköter sig själv!

Är det någon som har erfarenhet av dessa paket?

Jag har även tittat på emcotec och longo batterier. Men på deras hemsida står det att man måste ha en speciell laddare + laddkabel. Är det någon som provat dessa batterier?

Så min fundering är väl vad man ska köpa?
Vad kör ni med?

Jag har sett att det nu kommit laddare med inbyggd balanserare. Då kan man ju köpa vilka accar som helst vilket gör att priset blir betydligt lägre samt att man ser hur många mah man laddat batteriet med efter flygning!

Hur stora ackar behövs på en 50cc kärra med 5st hitec 5955?

En annan fundering: Ni som provat powerboxsystems, det ska tändas externa dioder om det blir något fel. Ser man dessa i dagsljus?
Jag har tittat på en powerbox som heter Evolution!
Annar kanske man skulle köra med Emcotec mini 5 för den piper om det blir något fel vilket kanske är lättare att uppfatta?

Det jag gillar med Powerbox Evolution är att det finns deodrar som indikerar status på batteriet, typ röd gul grön!

Hoppas på givande svar!

Hälsningar Daniel