Habo träningshelg 2-3 juni 2007

Started by imacse_peter, 2007-06-03, 19:52:54

Previous topic - Next topic

imacse_peter

Så har säsongen äntligen sparkat igång på \"riktigt\". De flesta hade väldigt få starter i fingrarna och var ivriga att komma igång. Efter upprop, genomgång av hur dagen var upplagd och genomgång av flygområde var det full fart på flightline. Den starka vinden låg tack och lov rakt i banan och efter första starten kunde man konstatera att det var inte så farligt som det såg ut.

Mycket glädjande hade en del nya ansikten hittat till Habo för att prova på IMAC. Daniel Casselby hade en snabbkurs dels i hur själva tävlande går till och även hur programmen flygs.

Under lördagen fanns domare (Hans Flyckt och Ingemar Thöörn) på plats och kunde direkt ge feedback till piloterna om vad man behövde träna på, mycket bra.

Tre lyckade premiärer klarades också av.
Först ut var Fredrik Carlsson som tog upp sin Composite-ARF Yak 55SP 2,6m för första gången. Efter landning var det ett smile från öra till öra.[:)]
Sedan var det fantastikt duktiga Carl Olsson, som under dagen trotsade vinden med en el-driven Extra från Extreme Flight, som tog steget upp till bensindrift och Extreme Flights Yak54. Han hanterade naturligtvis även den större modellen utan problem.
\"Siste man ut\" blev Micke Scander med en Lagemann Cap232 och även det gick bra, även om den flöt ut i landningarna och var lite svår att få ner...

Söndagen var det samma strålande sol som under lördagen och samma starka vind, men nu hade vi vant oss så kön för att flyga var hela tiden lång.

Modellerna var av varierande slag, från nämnda el-modell via Extra och Giles med glödstiftare och sedan upp till bensinmotorer på bl.a Yakar på 1,8m 2,1m 2,6m och upp till Extra 260 och Extra 330 på 3m.

Tack Habo för en trevlig helg !
____________
Peter Schmidt
// Peter Schmidt

imacse_peter

Lite bilder också naturligtvis...

Image Insert:

107.84 KB

Image Insert:

120.18 KB

Image Insert:

121.46 KB

Image Insert:

48.56 KB

Image Insert:

111.96 KB

Image Insert:

137.93 KB

Image Insert:

142.39 KB

Image Insert:

149.09 KB

Image Insert:

124.94 KB

____________
Peter Schmidt
// Peter Schmidt

flypilot

Flotte bilder og det ser ut til at dere hadde en fin helg tross vinden.

Håper å se alle sammen på Brennebrona om ikke så lenge, Vi gleder oss veldig.