Powerbox eller DPSI, skillnad?

Started by Mattias, 2006-05-13, 11:14:45

Previous topic - Next topic

Mattias

Underbart med denna hemsida - hittade hit via en artikel i MFN. Kul att IMAC nu finns i Sverige. Skall träna och nöta på fältet och hoppas kunna ställa upp inom kort.

Är relativt ny med stora kärror och har inte fattat detta med Powerbox och eller DPSI. Vad är skillnaden, vad skall jag tänka på vid val osv. Har ett par stora kärror och känner att det kanske vore värt att investera i den ena eller andra lösningen, vad rekomenderas?

 

imacse_peter

Hej Mattias !
Välkommen och kul att du hittat hit.
Jag är ingen expert på området, men just de två du nämner är väl ganska likartade fast från olika tillverkare.
Finessen med Powerbox/DPSI är att man har dubblerad säkerhet med strömförsörjningen (dubbla ackar som förbrukas parallellt). Strömbrytaren som ingår i dessa system är också \"failsafe\", så även om den går sönder under flygning så fungerar boxen som den ska i alla fall.
Vidare så har man oftast signalförstärkning för att underlätta vid långa servokablar. På DPSI\'n kan man också ställa in utspänningen (5,5V 6,0V eller 6,5V) så att man alltid har konstant spänning till servona.
På boxen finns det även utgångar för flera servo, exempelvis 2 för höjd, 4 för skev och 2-3 för sida (beroende på modell) men man använder bara en utgång på mottagaren per kanal. Mottagaren blir också avlastad genom att all ström till servona går via boxen och inte mottagaren. På riktigt stora modeller med många servo klarar nog inte mottagaren av de stora strömmar som kan uppstå under en 3D-show.
Ulf / Mikael / Niklas m.fl har säkert mer att tycka till om dessa \"boxar\"

// Peter
// Peter Schmidt

n/a

Hej,

Här hittar du all info om Emcotecs DPSI boxar:
http://www.rc-electronic.com/html/englisch/englisch.html
Här hittar du allt om Powerbox produkter:
http://www.powerbox-systems.com/e/start/start/start.php

Som Peter skrev, nästan samma sak från olika tillverkare.
Båda väl beprövade och används av världens bästa piloter.

Välkommen till Svenska IMAC!!

Mattias

Tack för era svar! Det börjar klarna nu.
Skall lusläsa länkarna.

/Mattias