IMAC Sverige > Utrustning

Avgasrör av

(1/3) > >>

OlleG:
Hej
Jag ställde denna fråga på Svenska RC-förbundets forum, men tänker att här är erfarenheten av mitt problem samlad.

Jag har en Pilot RC Yak 54 med en DLE-55 och avgassystem från KS med canister och deras ComfortMount. Det är ett ComfortMount fäste som jag har mitt på canistern, där det är anvisat med en slipad yta, samt helt stumma krökar (headers?) sammanfogade med ett teflonrör mellan dämpare och rör. Dvs avgassystemet sitter fast i gummiupphängningen i mitten på dämparen och i motorns avgasmynning.
Nu har den för andra gången gått av mellan plattan som bultas i motorn och starten av röret. Det som KS kallar "Exhaust stub".
Jag har max 20 starter sedan den gick av förra gången.


Vad är felet med installationen?

Misstänker lite att med helt stumt rör så måste dämparen sitta stumt i planet och med ComfortMount måste man ha en flexböj. I kombinationen som jag har
överförs motorns vibration till dämparen via denna "Exhaust stub". Dämparen kan väl nästan hamna i självsvängning vid viss varv.

Men hur gör ni?
Per på Autopartner svarade att den har en tendens att gå av.....

/OlleG

Mikael_Ingemarson:
Hej Olle
Sitter motorn fast ordentligt?
Sitter den på långa standoffs?
Kan det vara så att du har spänningar i kröken
när du fäster dämparen med ditt comfortmount.
Jag har själv aldrig använt comfortmount,
men MTWs träfästen som sitter på en punkt på dämparen.
Visst har kröken gått sönder någon gång men inte så ofta. 

OlleG:
Hej
Det är de standoff som följer med DLE 55. Jag ska ta isär igen och säkra att motorn verkligen sitter men jag är rätt säker på det. Det är inte heller så att jag måste ta i för att få på Teflonröret utan dämpare och krök passar precis mot varann.

Funderar på detta med stelt rör och komfort mount om det är en olycklig kombo? Ser på KS sida att de kit de säljer så har de en bit flexrör i kröken.
https://www.krumscheid-metallwaren.de/sets/schalldaempfersysteme-mit-frontein-und-auslass/komplettset-schalldaempfer-mit-frontauslass-651.html

Någon med Comfort Mount erfarenhet?
/OlleG

Gullberg:
Hej Olle,
Jag har och har haft både DA-100L och DA-120 med KS dämpare, Comfort mount och de böjbara flex headers. Dessa har hundratals flygningar utan problem. Jag har också haft DA-50 med KS dämpare och din typ av fast krök även den utan problem. Säkerställ att du har avstånd mellan ljuddämpare och krök vid teflonslangen. Inga "vanliga" slangklämmor utan de klämmor som KS eller MTW säljer som kan röra sig. Lägg gärna ut en bild på din installation. Att montera motorn på långa standoffs kan skapa bekymmer med vibrationer som bidrar till utmattningar i krökens infästning som du beskriver. Att ersätta långa standoffs (om du nu har det....) med en uppbyggd "låda" i trä eller kolfiber gör att du får en stummare infästning av motorn.
På nedanstående byggtrådar kan du se några av mina installationer
http://mini-iac.se/forum/index.php?topic=1113.0
http://mini-iac.se/forum/index.php?topic=1567.0
http://mini-iac.se/forum/index.php?topic=2723.0
// Gullberg

OlleG:
Hej
Tack för svar.
Har du möjligen en bild på DA-50 installationen?
Den installation som gick sönder är urriven och jag har tyvärr ingen bild. Men de stand off jag har är 68 mm, de följer med motorn.  Ska kolla extra noga om något sitter löst.

Vet du om det är möjligt att "böja runt" nedanstående flex header som krävs för en DLE-55. Man måste ju ha runt avgasröret från sidoutblåset 90 grader till rakt bakom motorn. På bild har jag bara sett den användas vid liggande cylinder som på boxrar.

https://www.krumscheid-metallwaren.de/zubehoer/ks-comfortmount-abf-kruemmer/ks-comfortmount-abf-kruemmer-884.html

/OlleG

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion