Kostnader

Vad kostar det att komma igång?
För att börja flyga IMAC och i klassen Basic har du säkert redan utrustning. Det krävs en modell som klarar av att flyga programmet, det är allt. Det behöver inte vara en skalamodell. En pålitlig och lättstartad motor är så klart en fördel. En Kyosho CAP 232 kanske ?

Startavgiften för IMAC-tävling är (2018) 320kr eller 370kr beroende på klass. För att få starta krävs också en tävlingslicens som utfärdas av SMFF och gäller under hela året. Denna kostar 200kr, kontakta din klubb för mer info om tävlingslicens.

Sedan tillkommer ju naturligtvis boende, resa och mat.

I de högre klasserna, Sportsman och uppåt, krävs det en skalamodell för deltagande. Kraven på modellen är dock väldigt måttliga och det är inte den finaste / dyraste modellen som vinner utan den skickligaste piloten. Här finns givetvis modeller i hela registret, från enklaste Kyosho ARF CAP232 med 40-motor (som ju är en skalamodell och godkänd för tävling) till värsta kompositmodellerna på 3m spännvidd och 150c-200cc bensinmotorer. Priset för en komplett modell kan då gå från 3-4.000kr till kanske 50-100.000kr. Det är ju upp till var och en vad man vill lägga ner på sin hobby! Men att åka på en tävling och bara få se det här stora modellerna är en upplevelse.