Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - FelixContentus

#1
Utrustning / Servofundering JR
2016-08-17, 10:47:06
Hej!
Grön som jag är tänkte jag höra med expertisen om råd!
Jag har 8 st Jr Nx 35kg servon, jag flyger med Jeti så jag kan inte programmera dem utan hjälp eller så måste jag skaffa en Jr sändare med xbus (Colten är ju snygg).
Frågan är om det är vettigt att komplettera med ytterligare 6 likadana servon (vilket är klart billigast) eller skaffa 14 st nya Hitec hs-8385 eller liknande?
Hade jag inte brytt mig om priset hade jag chansat på att köra med Jr och om det inte funkat bra skaffat en uppsättning Hitec i stället.
Eller ve o fasa " blanda Jr med Hitec". men det är väl oetiskt?

Ps. Jag har läst att Nx serien har tendens att jittra när de är obelastade och min oro är beteendet när de ska serikopplas mot roderytorna. Borde inte vara någon fara men jag saknar som sagt erfarenhet.

Magnus
#2
Utrustning / Aresti Wav filer
2016-03-25, 14:46:29
Hej!

Någon som vet om det finns färdiga Wav filer för Arest språket, eller en bra app för att skapa dessa någonstans? Gillat inte att höra min egen röst säga vad jag ska göra ;). Jag försökte med Jetis länk till Ivona som iofs verkar bra men vart lite misstänksam när jag började logga in där. Jag har lite fördomar mot öststats företag som tvingar en att ange vad man har för skonummer och sedan godkänna deras villkor för att få testa en programvara.

//Magnus
#3
Manövrar / Mixar och knappar
2015-10-05, 17:04:42
Hej!

Jag har precis tagit steget från nybörjare till att försöka mig på lite mer avancerad flygning. Min spontana känsla är att man programmerar D/R efter F/M men av någon anledning så verkar det som om det inte är så som sändartillverkarna tänkt att man skall göra. De verkar tycka att man ska ha D/R på en knapp och F/M på en knapp. Jag ser inte poängen med det. Jag blev fundersam över detta efter att jag byggt om Linken på till RF 7½ simulatorn så den går att köra med Jeti DC16 trådlöst. Det var första gången jag sett att någon talat om exakt på vilken knapp de olika funktionerna skall vara.
Finns det någon vedertagen regel på hur och vilka knappar som används vid olika typer av mixning mm eller gör alla sina inställningar efter eget huvud?

//Magnus