Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - henke2

#1
Byggen / Krill 35% Extra på el
2013-02-15, 12:53:38
quote:
Originally posted by Lonsan
Off-topic, men vad är det för 15 kW drivlina du tänker använda Henke?



Vet inte än. Jag vill behålla min 15S 8000mAh och köper nog Jetis 300A reglage snarare än att laga mitt MGM igen. Motor får vi se. För stunden hittar jag inte motivation att köpa predator + future för 20+kkr. *tyvärr*

Håller med TS om att 20celler hade varit kul, hade kontakt med Caste som gjort sådana reglage förr, men de ville inte sälja något till mig.

Nog om det och hoppas det går bra med Neu-projektet.

PS, ni får titta förbi oss i början av augusti och visa var skåpet skall stå. http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/35742-Elefantastiskt-3-4-8
#2
Byggen / Krill 35% Extra på el
2013-02-12, 13:24:27
Jag googlade på Graupners lilla Victory och kom via Lonsans tråd av en ren slump hit och ser att du tänkt använda Neu motor med MGM reglage.  Jag har försökt med samma sak under två år utan att lyckas och ville bara ge dig rådet att kontrollera motorn extremt noga innan du försöker starta den.  Neu levererar nämligen INTE den kvalitet man kan förvänta sig för priset han tar och det har jag dyrt fått erfara med ett reglage som brunnit upp två gånger. Du har kanske redan läst min varingstråd på rcgroups och har koll. Kör en kort resumé här iaf...

Dels var mina ingående ledningar kortslutna pga en konstruktionsmiss där Neu strapsat dem dikt an mot skruvarna som håller baklocket och dels kortsluter rotorn lindningarna i vissa lägen.  Efter att fel 1 åtgårdats och reglaget lagats så provkördes det igen och vid ca 5kW så stannade motorn igen med brunnet reglage pga rotorns kortslutande av lindningarna.

Neu är ett ollon och MGM är jag osäker på om de far med sanning eller ej. Hittar nämligen inte själv hur rotorn rimligtvis skall ha kunna orsaka kortslutningen.

Så titta NOGA genom dina prylar innan du provstartar.

Hoppas på att kunna flyga 3.2m flygplan med 32\" i nosen och 15kW denna sommaren efter allt strul... (dock utan Neu och utan MGM)