Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - FelixContentus

#1
Utrustning / SV: Servofundering JR
2016-08-17, 21:32:49
Osäker på det!
Jr har något som kallas XBus där man kan ställa känslighet, deadband mm. Vad jag förstått så kan man justera där för att slippa jitter. Jag har ingen aning om om Jetis exbus är kompatibelt med JR, jag har inte hittat någon info som tyder på det.

Sitter också och klurar på om jag ska köra CB 200 eller bara R18. Ser inte fördelen med CB 200.

//Magnus
#2
Utrustning / Servofundering JR
2016-08-17, 10:47:06
Hej!
Grön som jag är tänkte jag höra med expertisen om råd!
Jag har 8 st Jr Nx 35kg servon, jag flyger med Jeti så jag kan inte programmera dem utan hjälp eller så måste jag skaffa en Jr sändare med xbus (Colten är ju snygg).
Frågan är om det är vettigt att komplettera med ytterligare 6 likadana servon (vilket är klart billigast) eller skaffa 14 st nya Hitec hs-8385 eller liknande?
Hade jag inte brytt mig om priset hade jag chansat på att köra med Jr och om det inte funkat bra skaffat en uppsättning Hitec i stället.
Eller ve o fasa " blanda Jr med Hitec". men det är väl oetiskt?

Ps. Jag har läst att Nx serien har tendens att jittra när de är obelastade och min oro är beteendet när de ska serikopplas mot roderytorna. Borde inte vara någon fara men jag saknar som sagt erfarenhet.

Magnus
#3
Utrustning / SV: Limma glasfiber?
2016-03-25, 15:25:40
Hej!

Jag jobbade en del med typ BVMpistoler vid reparation av stötfångare. De är bra och smidiga men det är väldigt dyrt om man inte använder mycket åt gången. Det blir mycket spill i sprutan och det går åt mycket lim innan man kan har fyllt den. Vill minnas att blandrören kostar ca 20-30 kr styck och är engångs. Vid småreparationer använde vi inte blandrör utan handblandade i stället.
Jag tycker Westsystems har ett smart system. Jag har inte hållit på jätte mycket med det man det jag gjort har jag lyckats med direkt bara med att följt deras information. Smart med pump på härdare och epoxi.

//Magnus
#4
Utrustning / Aresti Wav filer
2016-03-25, 14:46:29
Hej!

Någon som vet om det finns färdiga Wav filer för Arest språket, eller en bra app för att skapa dessa någonstans? Gillat inte att höra min egen röst säga vad jag ska göra ;). Jag försökte med Jetis länk till Ivona som iofs verkar bra men vart lite misstänksam när jag började logga in där. Jag har lite fördomar mot öststats företag som tvingar en att ange vad man har för skonummer och sedan godkänna deras villkor för att få testa en programvara.

//Magnus
#5
Manövrar / Mixar och knappar
2015-10-05, 17:04:42
Hej!

Jag har precis tagit steget från nybörjare till att försöka mig på lite mer avancerad flygning. Min spontana känsla är att man programmerar D/R efter F/M men av någon anledning så verkar det som om det inte är så som sändartillverkarna tänkt att man skall göra. De verkar tycka att man ska ha D/R på en knapp och F/M på en knapp. Jag ser inte poängen med det. Jag blev fundersam över detta efter att jag byggt om Linken på till RF 7½ simulatorn så den går att köra med Jeti DC16 trådlöst. Det var första gången jag sett att någon talat om exakt på vilken knapp de olika funktionerna skall vara.
Finns det någon vedertagen regel på hur och vilka knappar som används vid olika typer av mixning mm eller gör alla sina inställningar efter eget huvud?

//Magnus

 
#6
Aj aj ! Låter inte kul.
Min erfarenhet är att läkare är ganska dåliga (läs värdelösa) på hjälpa till med så kallade inflammationer i axlar och muskelfästen. Har för mig att de brukar ge Naproxen som lindrar lite varefter de tar till kortison när det inte hjälper.
Försök få en remiss till en sjukgymnast och besök en Akupunktör innan du tar emot kortison. Akupunktur är grymt effektiv mot värk och man slipper biverkningar.