Säsongsslut IMAC tävlingar 2016

  • Publicerad: 18 September 2016
  • Av: admin

Så är ännu en säsong av IMAC-tävlingarna slut och IMAC-banderollen är nerplockad för sista gången i år. Fem Svenska Cup-tävlingar har genomförts.  NM genomfördes detta år i Norge. Dessutom har Gränscupen mellan Danmark, Norge och Sverige genomförts för första gången, kanske det blir en ny tradition.

 

Tyvärr har klasserna Basic och Advanced haft få deltagare i de svenska cup-tävlingarna. Nytt för i år är Unlimited där antal deltagare i respektive tävling har varierat.

Resultaten från tävlingarna finns på IMAC Sveriges hemsida.

Älmhult Cup-tävling 7-8 maj

Älmhult har arrangerat sin första IMAC-tävling i år med stöd från IMAC-gruppen. Tävlingen var väl genomförd med engagerade funktionärer. Grillbordet gick varmt om kvällarna. Även vädret visade sig från sin bästa sida.

Strängnäs Cup-tävling 4-5 juni

Strängnäs har också arrangerat sin första IMAC-tävling i år med stöd från IMAC-gruppen. Tävlingen var väl genomförd med engagerade funktionärer. Speciellt uppskattat var mazarinerna på fikabordet. Lite blåst och lite växlande molnighet, men ändå hyfsat väder.

Brännebrona Cup-tävling 18-19 juni

Brännebrona kunde trots lite regn ändå genomföra alla planerade omgångar inklusive två Freestyle. Bästa vädret hittills i Brännebrona?

Sunne Cup-tävling 14-17 juli och Gränscup Sverige-Norge-Danmark

I Sunne var det lite internationell prägel i och med deltagare från Norge och Danmark i Gränscupen. Tävlingen var intensiv med många omgångar och två okända. Men tiden räckte ändå till så reservdagen behövde inte nyttjas.

Helsingborg Cup-final 9-11 september

Svenska CUP-finalen genomfördes i Helsingborg i dagarna tre. Helsingborg brukar ofta inleda IMAC-tävlingarna i maj med fågelsång och hyfsat ljust på kvällarna. Nu var det visserligen mörkt på kvällarna men temperaturen och solen på dagarna överträffade alla förväntningar. Inte en droppe regn på flera dar.
Bilderna på cup-vinnarna var kreativa!

Norge Nordiskt Mästerskap 22-28 augusti

Tre dagar träning, tre dagar tävling där fredagens heldagsregn hotade att rasera alla planerade omgångar, men framåt kvällen gick det ändå att flyga ikapp det mesta. Tack vare luft i planeringen och intensivt flygande under torsdagen var all planerad flygning klar till banketten på lördag kväll. Före banketten genomfördes några andra typer av tävlingar såsom kast med liten hammare (typ) och kast med bollar på snöre. Oklart vem som vann eller om det ingick i NM! Hur som helst, många skratt och glada miner. 

 IMAC-tävlingarna genomsyras av gemenskap, kamratskap och kärlek.