Renovering/återfall GP Yak 54

Started by Spitfiremagnus83, 2011-03-03, 20:29:01

Previous topic - Next topic

Spitfiremagnus83

Tack för de uppmuntruande orden förresten! Kärran kommer nog bli fin när det väl blir klart. Funderar att beställa lite dekaler från http://www.bandegraphix.com/index.asp om du vill vara med. Frakten är på 130:- så den kan vi ju dela på!
 

Rimsby

Jag är torsk på alla sådana grejer, men frågan är, får jag rätt på mina rollar med sådana klistermärken tror du?
 

Spitfiremagnus83

Torsk är bara förnamnet... Satt lite och tryckte och designade innan, nackdelen är att det springer iväg till pengar rätt fort. Egentligen är det ju bara klistermärken och tror knappast att dina rollar kommer förbättras med lite vinyl, men farkosten som gör rollarna kommer vara betydligt snyggare. Är det inte någon här på forumet som har \"pimp your plane\" som sin signatur? De borde kunna fixa lite dekaler? Känns bättre att gynna ett svenskt företag tycker jag.  Nåväl, jag ska se vad min beställning hamnar på så kan vi ju snacka om saken, eller vad säger du?


Ni andra, företag som kan fixa futaba, yak 54 \"fabriksloggan\", powered by dl/da/dle/3w/mvvs/plettenberg osv, samt \"faast\" (futaba) dekaler, hör av er!
 

imacse_peter

http://www.tpvictory.se/list_varugrupp.asp?varugrupp=267

Hon fixar nog det mesta, bara maila vad ni vill ha så kommer ett förslag !

// Peter Schmidt

AutoPartner RC
// Peter Schmidt

Spitfiremagnus83

Tack för tipset Peter! Ska slänga i väg ett mail till honom!

Andy, Finns det några specifika dekaler som du är på jakt efter? Så kan jag förhöra mig när jag ändå mailar!
 

Rimsby

Funderar på Mailman i ganska stora bokstäver över hela vingarna! Eller är man för glad i sig själv då?[:)]
 

Spitfiremagnus83

Kanske lite. Men bara lite! Jag tänkte vara väldigt sparsmakad när det gäller dekaler. Ett par futaba och ett par Yak 54 loggor. Annars blir det för plottrigt. Har hittat bra loggor som jag ska skicka till dekaltillverkaren. Jag återkommer när jag har fått svar!
 

Spitfiremagnus83

#22
Inte hänt så mycket, stooor matematik tentamen på måndag, så näsan har varit rätt mycket i böckerna...

MEN, lite framsteg har det blivit:

Hjulkåporna, om man kan kalla dom det har lagats och slipats inför lack.



Image Insert:

73.64 KB

Motorkåpan har fått lite epoxy och spackel: Tejpbiten som ni ser är där den nya färgen kommer komma på. Fram mot nosen så att säga. Hade helst föredragit den längre fram, men det verkar näst intill omöjligt att lägga en snygg maskering på den välvda ytan...


Image Insert:

80.13 KB

Sedan måste jag tillägga att min sambo Hanna visar stort tålamod med mitt renoverande. Inte något har nämnts då kärran står mitt framför tv:n... Inte heller då klädselbitar och balsadamm täckt middagsbordet. Hoppas det håller i sig, tålamodet alltså...




Har också letat inspiration och loggor för dekaltrimmningen. De här två är heta kandidater:


Image Insert:

16.96 KB




Image Insert:

18.21 KB


Den sista gillar jag bäst, dekalmässigt. Får mäta och visualisera i huvudet hur det kan bli.


Tackar även de som har skrivit och pushat! Hade hoppats på fler glada tillrop, men så är det väl när man renoverar en gammal träkärra och inte bygger något kompostimonster [:p][:)][;)][8D]

Image Insert:

81.45 KB
 

Skymic

Denna yaken flyger riktigt bra, har sett Kent tävla med en likadan i sportsman klassen.
Välkommen i gemenskapen[:)]

//Micke

AUTOPARTNER RC
Futaba
3W Power



//Micke


Spitfiremagnus83

Tack Micke! Ja, vi får se om det blir någon debut i år. Har inte flugit på ett bra tag och kommer nog vara ganska rostig... Vi får se helt enkelt!
Kärran flyger bra, byggde ihop ocg flög med den sommaren 2008.

Kvällens arbete kan sammanfattas med följande bilder

Maskering!

Image Insert:

76.76 KB


Lackerat och och avmaskat. (Låter nästan som om det vore en hund eller katt jag arbetar med... )

Image Insert:

76.69 KB


Från sidan:

Image Insert:

77.06 KB


Samt en sista close up. Det blev den här maskningen pga att jag inte kunde lägga tejpen på ett bra sätt utan att få veck. Tycker det blev bra med lite svängda former!

Image Insert:

76.06 KB

Kommer, när färgen torkat ordentligt, lägga en smal dekorremsa utan på det målade för att få en lite annorlunda look. Tror det kan höja nosens utseende ordentligt!
 

Skymic

Den blir ju riktigt bra, den flyger ju bra också[:)]

//Micke

AUTOPARTNER RC
Futaba
3W Power



//Micke


Spitfiremagnus83

Verkligen! Hade ju i princip kunnat strunta i de här kosmetiska förändringarna, men jag gillar mina prylar i bra skick!
 

Skymic

Helt rätt, grejjorna skall vara i bra skick då funkar de bättre.

//Micke

AUTOPARTNER RC
Futaba
3W Power



//Micke


Spitfiremagnus83

På Yakfronten intet nytt... Väntar på ett vingrör, då mitt gamla har försvunnit i flyttstöket. Snart en månad det beställdes. Samma med Ackar från fullkontroll, börjar ticka upp mot en månad där med.

Kosmetiskt har jag inte gjort mycket mer. Hade en maffig Matematiktenta som tagit mycket tid i anspråk, när det gäller pluggande. Men det lönade sig, fick reda på resultatet i dag och  det var positivt!

Kvar att göra är att gå över linkar och skruvar, rengöra lite i motorutrymmet, samt sträcka upp klädseln. Sedan blir det flyga av.
Gjorde min första flygning på två år i går med min gamla calmato 40. Oj vad rostigt det var, samt att det blåste rätt mycket nere på Malmö fältet. Men spakvanan fanns kvar!
 

Spitfiremagnus83

Jo så att...

Vad händer? Jo, följande:

Accar färdiglödddddade, spinner har fått lite färg. Kablar, linkar och annat har gåtts över. Väntar på ett vingrör från US of A sedan blir det flyga av.

Kollade på mitt schema och såg att jag är ledig i morgon, så det blir en runda till fältet och låta motorn puttra lite. Har knappt varit igång, så jag vill låta den gå ett tag innan jag tar upp kärran på nytt.

Såg att det är prova på basic i Hässleholm den 8 maj. Som det verkar nu kan det bli snorigt tajt. Sugen att ställa upp, men tror dessvärre detta blir en återfallssäsong där jag mest kommer flyga för det rena nöjets skull. Tävlingsdebuten sker nog till nästa säsong.